ПУ „Дечја радост“ позива родитеље да се укључе у реализацију програма

 

   Програм за родитеље „Снажни од почетка – дајмо им крила“ је намењен је родитељима/старатељима деце узраста од 2 до 6 година која нису укључена у систем предшколског образовања и васпитања. Програм се реализује у сарадњи са ЦИП – Центром за интерактивну педагогију, уз подршку Светске банке и Фондације за отворено друштво.

Програм је бесплатан, реализоваће се на даљину (онлајн) и водиће га васпитачице ПУ „Дечја радост“. Кроз осам тема, реализованих једном недељно током два месеца, родитељи и старатељи деце ће имати прилику да унапреде своје родитељске вештине и добију одговоре на питања и дилеме које се тичу родитељства. Програм ће се реализовати у групама од десет полазника и такав рад ће омогућити и међусобну размену искуства са другим родитељима/старатељима.

Породице које искажу интересовање за учешће у пројекту ће бити подељене у две групе. Прва група ће похађати програм  у јесењем термину (новембар-децембар 2020.), а друга група у пролећном термину (март-мај 2021. године). Предшколска установа ће обавестити родитеље у ком термину ће учествовати у програму, као и детаљније податке о начину рада.

Предвиђено је да свака породица која учествује у Програму добије сет материјала који садржи следеће:

– „Књига о нама“ –  радна свеска са заједничким активностима за размену, учење и забаву;

– „Игре за целу породицу“ – сет картица са играма и активностима за зајеничко учење, истраживање, стварање, дружење и забаву;

– Брошура – подсетник који прати садржај Програма;

– Потврда о учешћу у Програму;

– Сликовница и бојице.

 Заинтересовани се могу пријавити зa учешће до уторка, 10.11.2020. године, на један од следећих начина:

  1. Попуњавањем онлајн пријаве на линку:

 https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wP6iMWsmZ0y1bieW2PWcNuHqjfQWU0JBqA-r4MrM8ntUQkxRVzRJOVVBTTkyWUlaWUVGS0hFNkFCTC4u  ;

  1. Слањем података на мејл: drsnazniodpocetka@gmail.com
  2. Позивањем броја или СМС поруком на број 064/877-53-57

Дајмо нашој деци крила!